Rom & Suiter


“Dronningen”

Den staselige bygningen fra 1902, som i sin tid ble innredet spesielt for de kongelige gjester og deres hoff. Vi har fra slottsarkivet kopier av postkort Dronning Maud sendte fra Fefor. Her omtaler hun denne bygningen som “our house”. Hun peker sågar ut rommene de forskjellige familiemedlemmene bodde i under sine ferier her. Suitene bærer naturligvis navnet til de rojale gjester som bebodde dem. Fridtjof Nansen var en av kongevennene som gjerne var med til Fefor, og fra disse besøkene finnes det mange bilder, både hos oss og i Nasjonalbiblioteket.

Flere prominenser

I tillegg til den norske kongefamilien, har vi Dronning Wilhelmina av Nederland på den eksklusive gjestelisten. Hun valgte også Fefor, og ikke minst dette spesielle huset, som rekreasjonssted på sine mange norgesbesøk.


Pionerer

Et annet markant kapittel i Fefors historie knytter stedet til Sir Robert Falcon Scott. Etter anbefaling fra Fridtjof Nansen, valgte Scott å legge treningen før sin store sydpolferd hit. De bodde også i dette stasbygget, og med dette har Scott og noen av hans menn også gitt navn til suitene i “Dronningen”.

“Dronningen” er innredet i de sarte pastellene mange vil huske fra mormors barndomshjem. Her kan du virkelig drømme deg bort til en annen tid - og det gjør du på madrasser av riktig “kongelig” kvalitet.


“Sorenskriveren”

En høyreist og maskulin bygning vis-a-vis “Dronningen”. Her har rom og suiter storgardsmøbler fra Gudbrandsdalen, bunadroser i tapeten og åklestjerner i gulvteppet. Også her garanteres den beste nattesøvn av madrasser i ypperste kvalitet.


“Herredsstyret”

Den yngste av gjesteromsbygningene. Gode dobbeltrom med store lysflater og bekvemme senger. Beliggende i samme fløy som rekreasjonsavdelingen med squash-hall, svømmebasseng og treningsrom.


“Gjendineggen”

Korridoren i den eldste bygningen på Fefor har fått navnet sitt fordi alle dørene har treplaketter med motiver og sitater fra Ibsens Peer Gynt. “Gjendineggen” har familierom, dobbeltrom og suiter.

Her er også Fefors lille utvalg av enkeltrom - et perfekt valg for deg som liker å reise uten følge, men allikevel vil være nært til husets hjerte. I enkeltrommene har vi bevart de eldste sengebunnene i huset - et intrikat nettverk av metallfjærer! - på disse har vi så lagt luksusmadrasser fra Jensen og en tykk overmadrass på toppen
- her sover du som prinsessen på erten!